Gelinlik nasıl yıkanır, gelinlik nasıl saklanır

22 Eylül 2013 Pazar Eğer gelinliğinizi düğünden önce satın aldıysanız, düğünden sonra ne yapacağınızı bilmiyorsanız size bir kaç ipucu vereceğim.
Büyük bir hevesle satın alınan gelinliğin hali şuan o mükemmel günden sonra her yeri lekenmiş ve kirlenmiş şekilde elinizde duruyor. Bu şekilde saklayamazsınız, kir ve lekeler uzun süre kalırsa kumaşta bozulmalara sebep olacaktır. Birçok kişi gelinliğini asarak saklar, aslında bu doğru bir yöntem değildir, ilk gün ki gibi kabarık ve canlı duran bir gelinlik görmek istiyorsanız, düzgün bir şekilde katlayarak bir kutunun içinde saklamanızı öneririm.
 

Gelinliğe zarar vermeden nasıl yıkarım ?
Gelinliğinizi satın alırken mutlaka kumaşının cinsini ve yıkama yöntemlerini sormayı unutmayın, satın aldığınız kişi normal şartlar altında en doğru bilgiyi size söyleyecektir.

Gelinliği su ile yıkasam zarar verirmi?
Hayır, zarar vermez. Tam aksine su ile yıkanmayı çok sevecektir :) hatta suya nötr bir deterjan döküp, gelinliğinizide içine bırakıp, bir süre beklerseniz tüm lekelerin kendiliğinden çıktığını göreceksiniz. Meyve suyu lekesi, ter lekesi gibi.. İyice temizlendikten sonra doğrudan güneş gören bir yere koymadan kurutabilirsiniz.
Gelinliğin üstünde boncuk gibi küçük aksesurlar varsa ve bunu kuru temizlemeye verdiyseniz, kullanılan kimyasal madde bu boncukların üstündeki boyayı çıkartacaktır ve gelinliğiniz çok kötü bir hal alacaktır.

Gelinliği asmak iyi bir saklama yolu değildir.
Gelinliğinizi yıkadınız ve kuruttunuz şimdi geldi saklamaya. Bir kutunun içinde dolapta yada yatağınızın altında, kuru ve serin bir yerde gelinliğinizi muhafaza edebilirsiniz. Eğer nemli bir yerde saklarsanız gelinlik üzerinde sarı noktalar oluşacaktır.


0 yorum:

Yorum Gönder